Em-fotboll.se – Guiden till fotbolls-EM 2020

Fotboll är utan tvekan en av de absolut mest bevakade sporterna i världen och när stora mästerskap äger rum blir intresset ofta extra stort. Även de som vanligtvis inte tittar på matcher bänkar sig framför tv:n för att heja fram det svenska landslaget till nya bragder. Det europeiska mästerskapet arrangeras vart fjärde år och för den som vill hålla sig uppdaterad om allt som kretsar kring turneringen har vi varit med och byggt upp sajten Em-fotboll.se. Sajten är den kompletta EM-guiden som samlar alla information man kan tänkas söka efter på en och samma plattform.

Sajten är utformad med en mycket stilren och ljus design, där det är huvudinnehållet som får stå i fokus. Detta består av de senaste nyheterna kring mästerskapet, samt annan matnyttig information som många svenska supportrar söker efter.

Under perioden som mästerskapet går av stapeln uppdateras sidan med de senaste resultaten direkt efter att domaren blåst av matchen. På så sätt kan du alltid hålla dig uppdaterad kring hur det går för ditt och andra lag i tävlingen. Resultaten genererar även förändringar i tabellerna som finns på sidan, där du kan se lagets position jämfört med sina motståndare. De lag som slutligen placerar sig bäst i grupperna tar sig till slutspelet, som du sedan kan följa med hjälp av sidans slutspelsträd. Här kan man i förväg utläsa vilka möjliga möten som kan komma framöver, beroende på vilka lag som tar sig vidare.

Dessutom presenterar man innan turneringens start såväl lagens trupper som spelschemat med tillhörande tv-tider och kanaler. Tv4 har redan nu säkrat rättigheterna till turneringen, men det dröjer dock ett tag till innan specifika kanaler spikas.

Någonting annat som sker inför turneringsstart är det föreliggande kvalet, där de deltagande lagen ska tas fram. Någonting som skiljer årets mästerskap ifrån de tidigare är att man inte har en specifik värdnation, som därmed belönas med en direktplats i tävlingen. Istället går alla lag in i det hela på samma villkor, där det krävs att bli ett av de två bästa lagen i sin kvalgrupp. Dessutom spelas den mindre turneringen Nations League, som även den kan skicka lag till EM. Även dessa saker uppdateras det kring på sajten.